Ungaria refuză să trimită armament şi muniţie în Ucraina. Budapesta s-a opus în repetate rânduri sprijinului pentru Kiev

Ministrul de externe al Ungariei a refuzat să se alăture unei iniţiative conduse de Cehia de a strânge fonduri pentru a trimite muniţie în Ucraina, informează Sky News.

1018 afișări
Imaginea articolului Ungaria refuză să trimită armament şi muniţie în Ucraina. Budapesta s-a opus în repetate rânduri sprijinului pentru Kiev

Ungaria refuză să trimită armament şi muniţie în Ucraina. Budapesta s-a opus în repetate rânduri sprijinului pentru Kiev

„Ungaria nu a livrat şi nu va livra nicio armă Ucrainei - nu participăm la nicio acţiune comună care se termină în livrări comune de arme”, a spus Peter Szijjarto.

Nu este prima dată când conducerea de la Budapesta se opune iniţiativelor de a sprijini Ucraina sub diverse forme. Ungaria a refuzat să se alăture multiplelor încercări ale UE de a aloca pachete de asistenţă financiară sau militară de la începutul războiului. Cu toate acestea, ea şi-a exprimat acordul, în cele din urmă, să se alăture iniţiativei de 50 de miliarde de euro aprobată în luna februarie a acestui an.

Potrivit Sky News, de la debutul războiului, Ungaria şi-a menţinut relaţiile cu regimul de la Kremlin, opunându-se constant sancţiunilor propuse de UE împotriva Rusiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici