Ungaria şi Slovenia vor trimite patrule comune la frontieră, pe fondul crizei imigranţilor

Poliţia din Ungaria şi cea din Slovenia vor patrula împreună la graniţa comună dintre cele două ţări, de-a lungul întregii sale secţiuni, a anunţat, luni, ministrul de Interne ungar, citat de agenţia de presă MTI.

286 afișări
Imaginea articolului Ungaria şi Slovenia vor trimite patrule comune la frontieră, pe fondul crizei imigranţilor

Ungaria şi Slovenia vor trimite patrule comune la frontieră, pe fondul crizei imigranţilor (Foto: AP / Mediafax Foto)

Ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, a avut discuţii cu omologul său sloven, Vesna Gyorkos Znidar, şi cu şefii de poliţie ai celor două ţări la Dolga Vas (Hosszufalu), o aşezare pe partea slovenă a frontierei.

Aceştia au decis prezenţa la graniţa comună a patrulelor şi menţinerea unui schimb de flux informaţional privind situaţia actuală a imigranţilor, a declarat Pinter.

Ungaria se află într-o situaţie extrem de dificilă, confruntându-se cu o presiune a imigraţilor venind dinspre Croaţia, de unde aproximativ 25.000 dintre aceştia au traversat ilegal graniţa în ţară la sfârşitul acestei săptămâni, a precizat Pinter.

Întrebat de angajamentul de a închide graniţa ungaro-croată, Pinter a spus că nu a fost încă stabilită o dată exactă. "Suntem sub o mare presiune, deci totul depinde de cum vom gestiona acest flux de imigranţi clandestini", a adăugat Pinter.

Gyorkos Znidar a spus că gardul de sârmă ghimpată pe care Ungaria l-a instalat temporar la graniţa comună "nu a ameninţat relaţiile dintre cele două ţări". Gardul a fost înlăturat vineri după-amiază, a spus ministrul ungar de Interne, subliniind că a fost instalat doar cu scop experimental.

Gyorkos Znidar a menţionat totuşi că Slovenia nu a fost anunţată în avans de ridicarea gardului, însă "lucrurile au luat o întorsătură pozitivă" având în vedere comunicările primite ulterior de statul sloven. Aceasta a spus că în contextul în care cele două ţări "se confruntă cu o problemă comună", este important ca Slovenia să primească informaţie actualizată privind situaţia migraţiei din Ungaria.

"Cooperarea intensă cu Ungaria este imporantă pentru ca noi să putem gestiona situaţia migraţiei în cadrul unui efort colectiv", a adăugat Gyorkos Znidar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici