Ungaria şi SUA semnează un acord privind schimbul de date, în vederea eliminării vizelor

Reprezentanţii Ungariei şi ai Statelor Unite au semnat marţi un acord privind schimbul bilateral de date în încercarea de a ajuta la identificarea teroriştilor, o condiţie prealabilă eliminării de către Washington a vizelor pentru cetăţenii ungari.

15 afișări
Imaginea articolului Ungaria şi SUA semnează un acord privind schimbul de date, în vederea eliminării vizelor

Ungaria şi SUA semnează un acord privind schimbul de date, în vederea eliminării vizelor (Imagine: Mediafax Foto)

Acordul, o condiţie prealabilă pentru exceptarea de la obligativitatea vizelor pentru a călători în SUA, a fost semnat de Gyorgy Szilvasy, ministul ungar însărcinat cu serviciile secrete civile, şi ambasadorul SUA în Ungaria, April H. Foley, la Budapesta.

Szilvasy a declarat după ceremonia de semnare că acordul urmează să fie apobat oficial de Parlament, dar că toate cele cinci partide ar urma să îl sprijine.

Foley a declarat că aprobarea participării Ungariei în programul de eliminare a vizelor de către ţara sa ar putea surveni în octombrie, ceea ce presupune că cetăţenii ungari nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici