Ungaria va fi responsabilă de apărarea spaţiului aerian al Sloveniei

Spaţiul aerian al Sloveniei va fi protejat de-acum de avioane de vânătoare Gripen ale Forţelor Aeriene Ungare, în cadrul unui acord cu NATO, a anunţat vineri Biroul premierului Ungariei.

449 afișări
Imaginea articolului Ungaria va fi responsabilă de apărarea spaţiului aerian al Sloveniei

Ungaria va fi responsabilă de apărarea spaţiului aerian al Sloveniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ungaria preia această sarcină de la Italia, deoarece Ljubljana nu deţine avioane de vânătoare, potrivit Guvernului ungar.

De asemenea, Budapesta ar putea să participe începând din 2015 la misiunea "Baltic Air Policing" a NATO, care vizează apărarea spaţiului aerian al celor trei ţări baltice Estonia, Letonia şi Lituania.

Ungaria a aderat la NATO în 1999, în timp ce Slovenia a devenit membră a organizaţiei în 2004, în acelaşi timp cu cele trei ţări baltice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici