Unitate de poliţie, ţinta unui atac în estul Pakistanului/ Cel puţin nouă morţi şi mai mulţi răniţi grav | VIDEO

Cel puţin nouă persoane au fost ucise într-o explozie care viza un punct de control de securitate din apropierea unui important templu sufit din oraşul Lahore, situat în estul Pakistanului, potrivit autorităţilor, relatează Reuters.

385 afișări
Imaginea articolului Unitate de poliţie, ţinta unui atac în estul Pakistanului/ Cel puţin nouă morţi şi mai mulţi răniţi grav | VIDEO

Cel puţin patru morţi şi mai mulţi răniţi in apropierea unui templu din estul Pakistanului

Explozia a avut loc miercuri dimineaţă în faţa templului Dara Darbar din al doilea oraş ca mărime din Pakistan.

"Doi poliţişti sunt confirmaţi că au fost ucişi şi alţi doi civili. Cel puţin şapte sau opt persoane sunt rănite grav", a declarat un oficial din cadrul echipajelor de salvare aflate la faţa locului.

Poliţia a anunţat că investighează dacă explozia a fost cauzată de un dispozitiv exploziv improvizat sau de un atacator sinucigaş.

"Erau ofiţeri de poliţie de elită care stăteau aici pentru securitate la Poarta a Doua a templului Data Darbar", a declarat oficialul de poliţie, Ashfaq Ahmed Khan.

"Au fost ameninţări generale, dar nimic specific împotriva Data Darbar", a adăugat acesta.

"Poliţia a fost prima ţintă în acest atac. Colectăm dovezi medico-legale pentru a determina natura exploziei. Acest atac a lăsat în urmă nouă morţi şi 24 răniţi", a declarat Ashfaq Khan, inspector general adjunct al operaţiunilor de poliţie din Lahore.

"Acest atac a avut loc într-un moment în care nu existau civili în apropierea poliţiei", a declarat Abdul Aziz Yousafzai, purtătorul de cuvânt al grupării militante Hizbul Ahrar, o facţiune a talibanilor pakistanezi.

 

Imaginile de la faţa locului au arătat un vehicul de poliţie avariat şi dărâmături împrăştiate în faţa templului.

O facţiune talibanilor pakistanezi a revendicat explozia în care au fost ucise cel puţin nouă persoane din Lahore, au afirmat militanţii într-o declaraţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici