Uniunea Ciclistă Internaţională a ajutat la evacuarea a 165 de refugiaţi din Afganistan

Uniunea Ciclistă Internaţională (Union Cycliste Internationale, UCI), a declarat luni că a ajutat la evacuarea a 165 de refugiaţi din Afganistan, printre care se numără ciclişti, jurnalişti şi militanţi pentru drepturile omului, ale căror vieţi erau ameninţate, dacă rămâneau în ţară.

173 afișări
Imaginea articolului Uniunea Ciclistă Internaţională a ajutat la evacuarea a 165 de refugiaţi din Afganistan

Uniunea Ciclistă Internaţională a ajutat la evacuarea a 165 de refugiaţi din Afganistan

UCI a precizat că a făcut parte dintr-o operaţiune la care au participat, de asemenea, proprietarul echipei de ciclism Israel Start-Up Nation, Sylvan Adams, un ONG numit IsraAID, diverse guverne, Confederaţia Asiatică de Ciclism (ACC) şi organismul de conducere al fotbalului mondial, FIFA.

Refugiaţii, care au sosit în Europa via Albania, vor fi relocaţi în mai multe ţări, 38 dintre ei fiind primiţi de guvernul elveţian, în timp ce alţii se vor îndrepta spre Canada, Franţa, Israel şi Statele Unite.

„Este foarte important pentru UCI să îşi ia un angajament faţă de membrii familiei cicliste care suferă din cauza situaţiei actuale din Afganistan", a declarat luni preşedintele UCI, David Lappartient, într-o declaraţie, citat de Reuters.

„Sunt încântat de faptul că eforturile noastre în acest sens oferă oportunităţi pentru persoanele în cauză, pentru condiţii de viaţă decente. Aş dori să îmi exprim sincerele mele mulţumiri guvernelor Elveţiei, Franţei, Canadei, Albaniei, Emiratelor Arabe Unite şi Israelului, precum şi altor ţări care au lucrat la acest proiect."

UCI a adăugat că celor din Elveţia li se va permite să folosească facilităţile de antrenament de la Centrul Mondial de Ciclism situat în oraşul elveţian Aigle.

Australia a evacuat peste 50 de atlete afgane şi persoanele aflate în întreţinerea lor, după ce a făcut presiuni din partea unor personalităţi din lumea sportului, în timp ce mai multe jucătoare din echipa naţională de fotbal feminin de tineret a Afganistanului au primit azil în Portugalia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici