Uniunea Creştin-Democrată, partidul Angelei Merkel, pe primul loc în alegerile regionale din Saarland

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel s-a clasat pe primul loc la alegerile regionale din landul Saarland, în pofida estimărilor că social-democraţi vor înregistra rezultat mai bun datorită popularităţii noului lider al formaţiunii, Martin Schulz, notează Reuters.

172 afișări
Imaginea articolului Uniunea Creştin-Democrată, partidul Angelei Merkel, pe primul loc în alegerile regionale din Saarland

Uniunea Creştin-Democrată, partidul Angelei Merkel, pe primul loc în alegerile regionale din Saarland (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

CDU şi-a întărit poziţia ca cel mai mare partid din acest land, obţinând 40,7% din voturi.

Comparativ cu alegerile regionale precedente, din anul 2012, partidul Angelei Merkel a crescut de la 35,2% la 40,7%, în timp ce Partidul Social-Democrat (SPD) a scăzut de la 30,6% la 29,6%.

Formaţiunea Die Linke (Stânga, cu doctrină socialist-democrată) a obţinut 12,9%, iar Partidul Verzilor nu reuşit să depăşească pragul electoral de 5%.

Partidul eurosceptic Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta, naţionalist, eurosceptic) a primit 6,2% din voturi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici