Procurorii sud-coreeni au anunţat că vor cere arestarea preşedintei demise Park Geun-hye

Procurorii sud-coreeni au anunţat, luni, că vor cere emiterea unui mandat de arestare pe numele preşedintei demise Park Geun-hye, ceea ce implică plasarea ei în detenţie timp de 20 de zile, timp în care este anchetată în urma unor acuzaţii de luare de mită de la întreprinderi mari, scrie Reuters.

623 afișări
Imaginea articolului Procurorii sud-coreeni au anunţat că vor cere arestarea preşedintei demise Park Geun-hye

Procurorii sud-coreeni au anunţat că vor cere arestarea preşedintei demise Park Geun-hye (Imagine: Hepta)

Park Geun-Hye, în vârstă de 65 de ani, fiică a fostului preşedinte şi general al armatei Park Chung-Hee, a devenit în 2012 prima femeie care a condus statul sud-coreean.

Choi Soon-Sil, o apropiată a preşedintei Park Peun-Hye, este acuzată că s-ar fi folosit de prietenia cu Park pentru a interveni în politică şi pentru a solicita donaţii de la diverse companii. A fost arestată pe data de 3 noiembrie, fiind pusă sub acuzare pentru fraudă şi abuz de putere.

Anunţând iniţiativa de cerere a unui mandat de arestare, Procuratura a mai transmis că există motive de suspiciuni că Park ar putea încerca să distrugă dovezile.

"Cazul este foarte grav în contextul în care suspectul a demonstrat acte de abuz de putere prin determinarea unor companii să doneze bani şi încâlcând libertatea de management corporatist prin folosirea unei poziţii de putere şi de autoritate în calitate de preşedinte", a anunţat Procuratura într-un comunicat de presă.

Dacă Curtea emite mandatul de arestare, Park va fi al treilea fost peşedinte al Coreei de Sud care este plasat în custodie în timp ce este anchetat.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici