Uniunea Creştin-Democrată şi Partidului Social-Democrat, aproape la egalitate în Germania. Populiştii, la cel mai scăzut nivel din 2015-sondaj

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) rămâne pe primul loc în preferinţele electoratului german, la două puncte procentuale în faţa Partidului Social-Democrat (SPD), în timp ce formaţiunea populistă Alternativă pentru Germania (AfD) se află la cel mai scăzut nivel din noiembrie 2015,potrivit unui sondaj.

970 afișări
Imaginea articolului Uniunea Creştin-Democrată şi Partidului Social-Democrat, aproape la egalitate în Germania. Populiştii, la cel mai scăzut nivel din 2015-sondaj

Uniunea Creştin-Democrată şi Partidului Social-Democrat , aproape la egalitate în Germania. Populiştii, la cel mai scăzut nivel din 2015-sondaj

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Institutul Forsa la comanda Stern şi RTL, blocul Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin Socială (CDU/CSU, centru-dreapta) al cancelarului Angela Merkel ar obţine 34% din voturi la alegerile parlamentare din Germania.

Pe dea altă parte, Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), condus de fostul preşedinte al Parlamentului European Martin Schulz, ar obţine 32% din voturi, cu un punct procentual mai mult decât săptămâna trecută.

Cu mai puţin de şase luni înainte de alegerile parlamentare din Germania, formaţiunea populistă şi eurosceptică Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta) este creditată cu 7% din voturi, acesta fiind cel mai scăzut nivel din noiembrie 2015.

Sondajul de opinie a fost efectuat în perioada 20-24 martie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici