Uniunea Europeană a decis deschiderea negocierilor de aderare cu Bosnia şi Herţegovina

Liderii Uniunii Europene au convenit joi să invite Bosnia şi Herţegovina să deschidă negocierile de aderare la UE, subliniind în acelaşi timp că ţara balcanică va trebui să întreprindă mai multe reforme înainte de începerea discuţiilor.

432 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană a decis deschiderea negocierilor de aderare cu Bosnia şi Herţegovina

Uniunea Europeană a decis deschiderea negocierilor de aderare cu Bosnia şi Herţegovina

„Felicitări! Locul vostru este în familia noastră europeană”, le-a transmis bosniacilor Charles Michel, preşedintele Consiliului European al liderilor UE, într-o postare pe X, după ce a anunţat decizia, luată în cadrul unui summit la Bruxelles.

„Decizia de astăzi este un pas important pe drumul vostru spre UE. Acum, munca grea trebuie să continue, astfel încât Bosnia şi Herţegovina să avanseze în mod constant”, a spus acesta, potrivit Reuters.

Decizia este privită pe scară largă ca un pas istoric pentru Bosnia şi Herţegovina, sporind speranţele că ţara ar putea depăşi instabilitatea marcată de rivalităţi etnice şi ameninţări de secesiune, la aproape trei decenii de la sfârşitul unui război devastator.

Ministrul de externe Elvedin Konakovic a spus pentru postul de televiziune N1 că este vorba de „una dintre cele mai bune zile din istoria” ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici