Uniunea Europeană a transferat Ucrainei 1,5 miliarde de euro, în cadrul asistenţei macrofinanciare

Uniunea Europeană a transferat, joi, încă 1,5 miliarde de euro Ucrainei, în cadrul asistenţei macrofinanciare, anunţă preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, conform cotidianului Le Monde.

232 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană a transferat Ucrainei 1,5 miliarde de euro, în cadrul asistenţei macrofinanciare

Uniunea Europeană a transferat Ucrainei 1,5 miliarde de euro, în cadrul asistenţei macrofinanciare

"Astăzi, transferăm încă 1,5 miliarde de euro Ucrainei, în cadrul asistenţei macrofinanciare. Ajutăm la menţinerea pe linia de plutire a serviciilor şi infrastructurii Ucrainei, în cadrul luptei curajoase a ţării pentru libertate. Vom suplimenta asistenţa. Tocmai am propus susţinere financiară constantă până în 2027. Ne implicăm pe termen lung", a afirmat Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană a transferat Kievului încă 1,5 miliarde de euro, prin intermediul Instrumentului de Asistenţă Macrofinanciară pentru Ucraina (AMF+), care are un buget de 18 miliarde de euro.

"Prin acest instrument, Uniunea Europeană ajută Ucraina să acopere nevoile financiare imediate, furnizând sprijin financiar stabil şi previzibil în 2023. Acest sprijin va ajuta Guvernul ucrainean să continue plăţile salariilor şi pensiilor şi să menţină funcţionarea serviciilor publice esenţiale, la spitale, şcoli şi în centrele de cazare a persoanelor care şi-au părăsit locuinţele. Va permite Ucrainei să îşi asigure stabilitatea macroeconomică şi să restabilească infrastructura esenţială distrusă de Rusia, inclusiv reţeaua energetică, sistemul de aprovizionare cu apă, reţeaua de transport, drumurile şi podurile", a transmis Comisia Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici