Uniunea Europeană, China şi Rusia au ajuns la un acord pentru evitarea sancţiunilor impuse de SUA Iranului

State din cadrul Uniunii Europene au ajuns la un acord cu Rusia şi China pentru implementarea unui sistem special de plăţi care să faciliteze relaţiile comerciale cu Iranul, în încercarea de salvare a Acordului nuclear contestat de Statele Unite, relatează Financial Times.

1083 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană, China şi Rusia au ajuns la un acord pentru evitarea sancţiunilor impuse de SUA Iranului

Uniunea Europeană, China şi Rusia au ajuns la un acord pentru evitarea sancţiunilor impuse de SUA Iranului

Într-un comunicat comun, miniştrii de Externe din China, Rusia, Germania, Marea Britanie şi Franţa au convenit să "ofere asistenţă şi garanţii operatorilor economici care vor continuarea relaţiilor legitime cu Iranul", inclusiv în domeniul petrolului.

Uniunea Europeană, China şi Rusia menţin participarea la Acordul nuclear iranian, din care preşedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite.

Sistemul special de plăţi are rolul evitării sancţiunilor impuse de Statele Unite Iranului şi firmelor care colaborează cu această ţară.

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a declarat că instrumentul financiar va permite tranzacţiile între firmele din Europa şi Iran.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici