Uniunea Europeană denunţă decizia Rusiei de expulzare a unor diplomaţi europeni

Uniunea Europeană a condamnat cu fermitate, vineri seară, decizia Rusiei de expulzare a unor diplomaţi din ţări membre UE acuzaţi de participare la protestele opoziţiei ruse faţă de arestarea disidentului Aleksei Navalnîi.

392 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană denunţă decizia Rusiei de expulzare a unor diplomaţi europeni

Uniunea Europeană denunţă decizia Rusiei de expulzare a unor diplomaţi europeni

Administraţia Vladimir Putin a declarat vineri personae non gratae diplomaţi din Germania, Polonia şi Suedia acuzaţi de participare la mitinguri "ilegale" organizate de opoziţie pe 23 ianuarie în oraşele Moscova şi Sankt-Petersburg. "Partea rusă se aşteaptă ca în viitor misiunile diplomatice ale Regatului Suediei, Republicii Polonia şi Republicii Federale Germania, precum şi personalul acestora să respecte strict normele dreptului internaţional", a comunicat Ministerul rus de Externe.

"Josep Borrell Fontelles a aflat în timpul întâlnirii cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, că trei diplomaţi europeni vor fi expulzaţi din Rusia. A condamnat cu fermitate decizia şi a respins acuzaţiile privind desfăşurarea de activităţi incompatibile cu statutul de diplomaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Înaltului reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a denunţat, la rândul său, decizia Rusiei. "Referitor la cazul Alexei Navalnîi, condamn cu cea mai mare fermitate tot ce s-a întâmplat până acum, otrăvirea, condamnarea judiciară şi, astăzi, expulzarea diplomaţilor german, polonez şi suedez decisă de Rusia", a afirmat Emmanuel Macron.

"Este o decizie nejustificată, o nouă imagine despre situaţia statului de drept în Rusia", a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, conform site-ului Tagesschau.de.

"Dacă Federaţia Rusă nu reconsideră această măsură, nu va rămâne fără răspuns", a avertizat, la rândul său, ministrul german de Externe, Heiko Maas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici