Uniunea Europeană îndeamnă statele membre să modernizeze sistemele de protecţie socială

Comisia Europeană îndeamnă statele membre UE să modernizeze sistemele de protecţie socială prin utilizarea în mod mai eficient a subvenţiilor acordate de Bruxelles în principal prin Fondul Social European.

169 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană îndeamnă statele membre să modernizeze sistemele de protecţie socială

Uniunea Europeană îndeamnă statele membre să modernizeze sistemele de protecţie socială (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit comisarului UE pentru Afaceri Sociale, Laszlo Andor, Comisia Europeană va urmări îndeaproape rezultatele sistemelor de protecţie socială din statele membre şi va formula recomandări specifice.

"Este esenţial să investim în domeniul social dacă dorim să ieşim din criză mai puternici, mai uniţi şi mai competitivi. În limita constrângerilor bugetare actuale, statele membre trebuie să se orienteze spre investiţii în capital uman şi în coeziune socială", a spus Andor.

"Dacă statele membre nu vor mai face investiţii acum, asistenţa financiară şi socială va fi mai greoaie mâine", a insistat el.

Andor a cerut măsuri urgente pentru combaterea sărăciei infantile. El a pledat pentru ameliorarea serviciilor de educaţie şi pentru prevenirea abandonului şcolar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici