Uniunea Europeană menţine în 2021 suspendarea regulilor privind datoriile guvernamentale

  • Reglementările Uniunii Europene referitoare la limitarea creditelor contractate de guverne vor rămâne suspendate în anul 2021
  • Acest lucru se întâmplă în contextul eforturilor de stimulare a relansării economice, afirmă Paolo Gentiloni, comisarul european pentru Economie.
505 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană menţine în 2021 suspendarea regulilor privind datoriile guvernamentale

Uniunea Europeană menţine în 2021 suspendarea regulilor privind datoriile guvernamentale

Reglementările Uniunii Europene referitoare la limitarea creditelor contractate de guverne vor rămâne suspendate în anul 2021, în contextul eforturilor de stimulare a relansării economice, afirmă Paolo Gentiloni, comisarul european pentru Economie.

Comisia Europeană, care monitorizează aplicarea regulilor fiscale, a suspendat la începutul anului 2020, în contextul recesiunii puternice, reglementările care prevăd menţinerea deficitului bugetar sub nivelul de 3% din PIB şi reducerea datoriilor publice.

"În materie de politici fiscale, am trimis săptămâna trecută o scrisoare adresată miniştrilor de Finanţe din ţările UE, pentru a le oferi repere în contextul pregătirii bugetelor naţionale pentru anul 2021", a declarat luni seară Paolo Gentiloni.

"Clauza Generală de Exceptare va rămâne activată în anul 2021, iar politicile fiscale vor continua să susţină relansarea anul viitor, atât la nivelul zonei euro, cât şi individual, în statele membre", a subliniat Gentiloni, conform agenţiei Reuters.

Guvernele ţărilor din zona euro trebuie să trimită Comisiei Europene proiectele de buget pentru anul 2021 până pe 15 octombrie, pentru verificări.

Paolo Gentiloni a subliniat că guvernele naţionale trebuie să aleagă atent măsurile fiscale pentru redresarea economică, dat fiind că acestea vor fi punctuale şi temporare. "Sigur că există o diferenţă între o politică fiscală menită să abordeze situaţia de urgenţă şi una care se concentrează pe relansarea durabilă. Agilitatea şi flexibilitatea vor fi esenţiale în conceperea şi aplicarea politicilor fiscale pentru 2021 şi în cursul anului viitor", a subliniat comisarul UE pentru Economie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
economie,
reguli

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici