Uniunea Europeană pregăteşte sancţionarea a 15-20 de membri ai regimului din Belarus

  • UE ar putea sancţiona 15-20 de membri ai regimului din Belarus
  • Bruxelles-ul elaborează o listă cu numele oficialilor belaruşi care urmează să fie sancţionaţi
  • Lista ar urma să fie aprobată în principiu joi sau vineri
313 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană pregăteşte sancţionarea a 15-20 de membri ai regimului din Belarus

Uniunea Europeană pregăteşte sancţionarea a 15-20 de membri ai regimului din Belarus

Uniunea Europeană pregăteşte sancţionarea a 15-20 de oficiali din cadrul Administraţiei Aleksandr Lukaşenko responsabili de fraude electorale şi de acţiuni de reprimare, afirmă un oficial european de rang înalt citat de cotidianul francez Le Figaro.

După reuniunea miniştrilor de Externe din ţările UE desfăşurată pe 14 august, oficialii de la Bruxelles elaborează o listă cu numele oficialilor belaruşi care urmează să fie sancţionaţi.

Lista ar urma să includă 15-20 de nume, a declarat un oficial UE de rang înalt, sub protecţia anonimatului.

Miniştrii de Externe din ţările europene vor aproba lista în principiu joi sau vineri.

Uniunea Europeană încearcă să îl convingă pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, să intervină pentru a-l impulsiona pe omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, să accepte soluţionarea crizei prin dialog.

Svetlana Tihanovskaia, principalul adversar al lui Aleksandr Lukaşenko în scrutinul prezidenţial controversat desfăşurat recent în Belarus, a declarat marţi că în Belarus are loc o "revoluţie paşnică".

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul a fost fraudat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici