Universitatea Kiev, somată să furnizeze numele studenţilor care au participat la proteste

Universitatea Kiev a fost somată să furnizeze o listă cu numele studenţilor susceptibili de participare la manifestaţii proeuropene şi împotriva puterii.

168 afișări
Imaginea articolului Universitatea Kiev, somată să furnizeze numele studenţilor care au participat la proteste

Universitatea Kiev, somată să furnizeze numele studenţilor care au participat la proteste (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Parchetul General cere conducerii Universităţii să "furnizeze de urgenţă" informaţii cu privire la studenţii şi profesorii absenţi de la cursuri în perioada 29 noiembrie-2 decembrie, scrie Ukrainska Pravda.

Site-ul publică în facsimil ordinul parchetului.

Acesta dispune, totodată, predarea numelor "instigatorilor şi activiştilor care i-au îndemnat pe studenţi să participe la acţiuni de protest în masă".

El se interesează şi dacă "au fost adoptate măsuri în vederea interzicerii participării studenţilor (la proteste) şi, dacă da, care" anume.

Poliţia a dispersat în mod violent, în noaptea de vineri spre sâmbătă o manifestaţie în Piaţa Independenţei, un loc simbolic al "revoluţiei portocalii" din 2004, care a adus la putere prooccidentali.

Violenţele s-au soldat cu câteva zeci de răniţi, în principal studenţi.

Manifestaţii fără precedent de la "revoluţia portocalie" din 2004 au fost declanşate de schimbarea poziţiei Kievului, care a refuzat, sub presiunea Moscovei, să semneze în ultimul moment un acord de asociere cu UE pregătit de trei ani, şi care s-a orientat spre Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici