Unul dintre copiii pe care Josef Fritzl i-a avut cu fiica sa, s-a trezit din comă

Kerstin Fritzl, unul dintre cei şapte copii pe care austriacul Josef Fritzl i-a avut cu fiica sa după ce a violat-o în repetate rânduri, s-a trezit din coma indusă artificial de medici, dar se află, încă, la secţia de terapie intensivă.

97 afișări
Imaginea articolului Unul dintre copiii pe care Josef Fritzl i-a avut cu fiica sa, s-a trezit din comă

Josef Fritzl (Imagine: Mediafax/AFP)

Boala tinerei de 19 ani a dus la aflarea poveştii lui Josef Fritzl şi a familiei sale, austriacul sechestrând-o 24 de ani pe fiica sa Elisabeth în subsolul casei şi având şapte copii cu ea, dintre care unul a murit la naştere, potrivit BBC News.

Doctorii au refuzat să comenteze dacă fata va fi dusă alături de mama sa şi de cei cinci fraţi ai săi, care se află într-o clinică psihiatrică din Amstetten, protejaţi de public şi mass-media.

Fritzl, de 73 de ani, se află în custodia poliţiei, mandatul său de arestare preventivă fiind prelungit, vinerea trecută, cu încă două luni.

Acţiunile sale au ieşit la iveală în aprilie, când Kerstin s-a îmbolnăvit grav de insuficienţă a organismului, din cauza faptului că şi-a petrecut toată viaţa în subsol. Fata a fost internată, iar autorităţile i-au reţinut pe Elisabeth şi tatăl său, suspectaţi că ar avea legătură cu boala misterioasă a tinerei. Elisabeth a mărturisit, atunci, adevărul în legătură cu viaţa sa în subsolul casei tatălui său.

Un purtător de cuvânt al spitalului a spus că medicii vor dezvălui mai multe detalii despre starea lui Kerstin miercuri, într-o conferinţă de presă.

Avocatul Elisabethei Fritzl a spus că este foarte probabil ca aceasta şi copiii săi să primească noi identităţi şi să se stabilească în altă ţară, pentru a-i proteja.

Procurorii speră să poate intervieva familia în iulie, dar acest lucru depinde de starea de sănătate a membrilor săi.

Elisabeth le-a spus poliţiştilor că tatăl său a început s-o abuzeze de la vârsta de 11 ani, austriacul susţinând că era vorba de "o dependenţă".

Fritzl este examinat, în mod constant, şi de un psihiatru criminalist care îl vizitează în închisoare, pentru a stabili dacă poate apărea în faţa instanţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici