Unul dintre copiii români internaţi în Italia cu simptome de intoxicare a murit - presă

Unul dintre cei trei copii români internaţi săptămâna trecută, în Sicilia, cu simptome de otrăvire, a murit joi după-amiază, anunţă autorităţile italiene citate de site-ul publicaţiei Gazzetta del Sud.

407 afișări
Imaginea articolului Unul dintre copiii români internaţi în Italia cu simptome de intoxicare a murit - presă

Unul dintre copiii români internaţi în Italia cu simptome de intoxicare a murit (Imagine: Shutterstock)

Copilul în vârstă de cinci ani, Sebastian, intrase în moarte cerebrală miercuri. Joi în jurul orei 15.15 (16.15, ora României), copilul a decedat, la secţia de terapie intensivă a spitalului din oraşul sicilian Messina.

Consulul român Ioan Iacob a ţinut legătura cu familia încă din momentul internării copiilor, precizează publicaţia italiană.

Ceilalţi doi fraţi, de şapte şi zece ani, sunt în afara oricărui pericol. Autorităţile italiene continuă investigaţia pentru a stabili cauzele intoxicaţiei.

Copiii au fost internaţi pe 8 martie în Spitalul "Barone Lombardo" din oraşul sicilian Canicattì. Ei provin dintr-o familie de români care locuieşte în orăşelul sicilian Naro. Ulterior, cei trei copii au fost transferaţi la alte unităţi medicale din Sicilia.

Părinţii au declarat că cei trei copii au mâncat ciocolată, iar anchetatorii cred că este vorba de ciocolate cu lichior care ar fi putut conţine metanol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici