Unul dintre primele camioane ce au trecut noua graninţă dintre UE şi Marea Britanie a fost condus de un român

  • La câteva momente după ce Marea Britanie şi-a încheiat "divorţul" de Uniunea Europeană, primele camioane care transportau mărfuri peste noua frontieră vamală şi-au prezentat documentele de vămuire agenţilor francezi înainte de a încărca pe un tren pentru a trece prin Eurotunnel.
  • Codul de bare de pe documentele şoferului român Toma Moise a fost scanat şi aprobat în câteva secunde. „Viitorul, nu cred că va fi dificil”, le-a spus el jurnaliştilor aflaţi la faţa locului înainte de a-şi continua călătoria spre Marea Britanie.
16265 afișări
Imaginea articolului Unul dintre primele camioane ce au trecut noua graninţă dintre UE şi Marea Britanie a fost condus de un român

Unul dintre camione care a trecut noua graninţă dintre UE şi Marea Britanie a fost condus de un român

Ieşirea Marii Britanii din cel mai mare bloc comercial din lume înseamnă întoarcerea formalităţilor vamale la frontiera naţiunii insulare cu Europa pentru prima dată în câteva decenii, relatează Reuters.

Fluxurile de marfă prin terminalul Calais al Eurotunnel au fost la niveluluri scăzute în primele ore ale Anului Nou.

Companiile britanice şi europene au avertizat cu privire la muntele de birocraţie şi documente care ameninţă să perturbe fluxul de aproape 1 trilion de euro din comerţul anual.

Yann Leriche, director executiv al Getlink care operează Eurotunnel, a declarat pentru Reuters că ar putea fi necesare modificări ale procedurilor vamale, dar că nu se aşteptă la valori îngrijorătoare ale traficului în săptămânile următoare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici