Unul dintre suspecţii atacurilor de la Bombay este poliţist indian sub acoperire

Una dintre persoanele suspectate că ar fi contribuit la echiparea extremiştilor islamişti care au atacat oraşul Bombay este ofiţer indian sub acoperire în cadrul poliţiei din Kashmirul indian, relatează The Times.

42 afișări
Imaginea articolului Unul dintre suspecţii atacurilor de la Bombay este poliţist indian sub acoperire

Unul dintre suspecţii atacurilor de la Bombay este poliţist indian sub acoperire (Imagine: Mediafax Foto)

Poliţia din Kashmirul indian a cerut duminică eliberarea unuia dintre agenţii săi sub acoperire, după ce acesta a fost arestat de poliţia din New Delhi pentru că ar fi furnizat o cartelă telefonică SIM, folosită de atacatorii de la Bombay.

Mukhtar Ahmed, în vârstă de 35 de ani, originar din Kashmirul indian, a fost reţinut vineri, în New Delhi, şi se află în detenţie, împreună cu un alt bărbat, Tauseef Rehman, de 26 de ani, arestat în oraşul natal Calcutta în aceeaşi zi.

Un ofiţer din Srinagar, capitala de vară a Kashmirului indian, a declarat că poliţia din Calcutta a fost anunţată că Ahmed este "omul lor şi depinde de ei cum îi facilitează eliberarea".

El a mai spus că Ahmed este ofiţer în trupele speciale de poliţie, parte a unei reţele semioficiale de contrainsurgenţă, ai cărei membri provin de obicei din rândurile militanţilor.

î"Câteodată ne folosim oamenii angajaţi în operaţiuni împotriva insurgenţilor, pentru a furniza grupărilor (militante) cartele SIM cu scopul de a le contracara planurile", a declarat el.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Calcutta a precizat că afirmaţiile acestuia sunt investigate. El a adăugat că arestarea celor doi oameni era rezultatul cooperării "foarte atente" dintre agenţiile de informaţii indiene.

Arestarea lui Ahmed pare să submineze declaraţia Indiei, conform căreia atacurile din Bombay de săptămâna trecută au fost plănuite şi executate doar de membri pakistanezi ai grupării militante Lashkar-e-Taiba, care ar avea legături cu serviciile de informaţii din Pakistan.

Citeşte şi:

Poliţia indiană a arestat doi suspecţi în legătură cu atacurile de la Bombay

India este mai "furioasă" ca niciodată în urma atacurilor din Bombay

Atacatorii de la Bombay erau în "misiune sinucigaşă" şi veneau din Pakistan

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici