UPDATE: Bilanţul seismului din Sicilia a ajuns la aproximativ 30 de răniţi. Epicentrul, în zona Vulcanului Etna, care a ERUPT recent

Aproximativ 30 de persoane au fost rănite, iar mai multe clădiri au fost afectate de un cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade ce s-a produs în cursul nopţii de marţi spre miercuri în zona Vulcanului Etna de pe insula Sicilia, care a erupt luni, au anunţat autorităţile italiene, informează Reuters.

2134 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Bilanţul seismului din Sicilia a ajuns la aproximativ 30 de răniţi. Epicentrul, în zona Vulcanului Etna, care a ERUPT recent

Cel puţin două persoane au fost rănite în urma unui seism de 4,8 grade care s-a produs în Sicilia. Epicentrul a fost în zona Vulcanului Etna

Seismul s-a produs miercuri la ora locală 03:19 (04:19). Presa italiană a relatat că seismul s-a resimţit şi în oraşul Catania.

Centrul Seismologic European Mediteranean (ESMC) a revizuit în creştere magnitudinea sesismului, de la 4,8 grade la 5,1 grade, iar potrivit noilor date, epicentrul a fost la o adâncime de aproximativ 1 kilometru.

Seismul a avut loc în largul Siciliei, la aproximativ 10 kilometri sud-est de localitatea Acitrezza, la 15 kilometri est de Catania, şi la 180 de kilometri est de Palermo.

Institutul american de geofizică (USGS) a indicat că seismul a avut o magnitudine de 5,1 grade.

Aproximativ 30 de persoane au fost rănite uşor, cele mai multe din cauza căderii unor elemente de zidărie. Aproximativ zece răniţi au fost transportaţi la spital cu ambulanţa.

Unele clădiri vechi din localităţile Santa Venerina şi Zafferana Etnea au fost avariate, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile italiene.

În urma erupţiei de luni a Vulcanului Etna, în zonă s-au înregistrat zeci de seisme, acesta fiind cel mai puternic.

Vulcanul a erupt luni, generând o coloană de cenuşă densă care a condus la închiderea temporară a Aeroportului Fontanarossa din Catania. Activitatea aeroportului a fost reluată luni după-amiază, dar traficul aerian este limitat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici