UPDATE: Negocieri eşuate între Coreea de Nord şi SUA. Echipele nu s-au înţeles, în Suedia, pentru a trece de impasul nuclear

Oficialii americani şi nord-coreeni s-au reunit sâmbătă la Stockholm pentru a începe discuţiile privind denuclearizarea Peninsulei Coreene la un centru de conferinţe situat la marginea capitalei suedeze în încercarea de a pune capăt lunilor de impas, potrivit Reuters, însă dicuţiile au eşuat la scurt timp.

1325 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Negocieri eşuate între Coreea de Nord şi SUA. Echipele nu s-au înţeles, în Suedia, pentru a trece de impasul nuclear

Negociatorii din Coreea de Nord şi SUA se întâlnesc în Suedia pentru a trece de impasul nuclear

„Negocierile nu au îndeplinit aşteptările noastre şi s-au întrerupt definitiv”, a declarat reporterilor şeful negociatorilor din Coreea de Nord, Kim Myong Gil, printr-un interpret din afara ambasadei ţării sale, la Stockholm.

Întâlnirea reprezenta prima discuţie oficială la nivel de lucru, de când preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au întâlnit în iunie şi au convenit să repornească negocierile care s-au oprit după un summit eşuat în Vietnam în luna februarie.

Ministrul de externe nou-numit, Ann Linde, a acordat Suediei prima recunoaştere a negocierilor, în timp ce un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a confirmat şi discuţiile la nivel de lucru.

„Sunt încurajaţi ca delegaţiile de nivel de lucru ale SUA şi RPDC să fie în prezent în Suedia să poarte discuţii. Dialogul este necesar pentru a atinge denuclearizarea şi soluţia paşnică", a spus Linde pe Twitter.

La doar o zi după ce a anunţat reluarea discuţiilor, Coreea de Nord a transmis că a testat o nouă rachetă balistică proiectată pentru a fi lansată de pe submarin, un gest provocator care a subliniat şi nevoia Washingtonului de a se deplasa rapid pentru a negocia limitele privind creşterea arsenalului Phenianului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici