UPDATE. Uraganul Ida a lovit coasta SUA, cu vânturi de 270 km/h

Uraganul Ida a lovit coastele Lousianei, lângă Port Fourchon, ca furtună de categoria 4, extrem de periculoasă, cu o viteză a vântului de 240 km/h, a declarat National Hurricane Center (NHC), citat de CNN.

1418 afișări
Imaginea articolului UPDATE. Uraganul Ida a lovit coasta SUA, cu vânturi de 270 km/h

Uraganul Ida

UPDATE: Ida vine la cea de-a 16-a aniversare a devastatorului uragan Katrina, socotită cea mai puternică furtună care a lovit statul american, alături de Laura de anul trecut şi Last Island Hurricane din 1856.

Guvernatorul Louisianei John Bel Edwards a declarat duminică că se aşteaptă ca Ida să fie „o mare provocare”.

Edwards i-a spus lui Jake Tapper de la CNN pe „State of the Union” că statul său „este cât se poate de pregătit”, dar se aşteaptă ca Ida să fie „un test foarte serios”.

Ida a devenit o furtună de categoria 4 duminică dimineaţa devreme, potrivit National Hurricane Center.

Ştire iniţială

Uraganul a crescut rapid în intensitate de când a lovit Cuba, vineri, estimându-se că va deveni unul foarte periculos atunci când va ajunge pe coasta Louisianei, duminică după-amiază.

Zonele exterioare ale furtunii afectează deja sud-estul Louisianei, inclusiv New Orleans. O staţie meteo de lângă Southwest Pass, Louisiana, a raportat recent o rafală de vânt de până la 170 kmh, a anunţat National Hurricane Center.

Avertizarea de uragan rămâne în vigoare de la Intracoastal City, Louisiana, până la gura râului Pearl şi include Lake Pontchartrain, Lake Maurepas şi New Orleans.

Un avertizare de tornadă este în vigoare până la ora 20:00 ET pentru anumite zone din Alabama, Florida, Louisiana şi Mississippi, potrivit Storm Prediction Center.

Există, de asemenea, pericol de inundaţii de furtună în zone de-a lungul coastelor Louisiana, Mississippi şi Alabama.

Dacă Ida va ajunge în Louisiana, conform previziunilor, ar fi al patrulea uragan care a lovit statul din august anul trecut şi al treilea mare uragan din Louisiana în acest interval de timp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici