URAGANUL IRMA: 6,3 milioane de locuitori din Florida şi Georgia au primit ordin de evacuare, în cea mai mare operaţiune de acest gen din istoria SUA. "Avem nevoie de rugăciunile tuturor" - VIDEO

Autorităţile americane din Florida şi Georgia au emis, sâmbătă, ordine de evacuare pentru 6,3 milioane de locuitori, în cea mai mare operaţiune de evacuare din istoria SUA, din cauza uraganului Irma, care este aşteptat să lovească aceste zone duminică dimineaţa, potrivit CNN.

16812 afișări
Imaginea articolului URAGANUL IRMA: 6,3 milioane de locuitori din Florida şi Georgia au primit ordin de evacuare, în cea mai mare operaţiune de acest gen din istoria SUA. "Avem nevoie de rugăciunile tuturor" - VIDEO

URAGANUL IRMA: 6,3 milioane de locuitori din Florida şi Georgia au primit ordin de evacuare, în cea mai mare operaţiune de acest gen din istoria SUA. "Avem nevoie de rugăciunile tuturor" - VIDEO

UPDATE:

Guvernatorul Floridei, Rick Scott, a făcut apel la locuitorii care au primit ordine de evacuare să plece imediat. „Dacă aţi primit ordin de evacuare, trebuie să plecaţi acum. Nu aşteptaţi. Evacuaţi. Nu la noapte, nu într-o oră. Plecaţi chiar acum”, a spus Rick Scott. 

Chiar dacă pentru moment uraganul a fost retrogradat în categoria 3, specialiştii nu exclud o creştere în intensitate.

Dar nu toţi americani au fost convinşi. Mulţi au ales să rămână, din diverse motive. Peggy Monahan are o fermă de animale şi spune că nu vrea să plece, să lase totul în urmă: Avem nevoie de rugăciunile tuturor, afirmă aceasta, potrivit CNN.

Uraganul Irma a ajuns deasupra arhipelagului Camaguey din Cuba la ora 03.00 GMT sâmbătă, cu rafale de peste 260 de kilometri pe oră, potrivit Centrului naţional american pentru uragane (NHC).
Deşi fusese retrogradat în categoria , uraganul a atins din nou nivelul 5, cel mai ridicat, în momentul în care a lovit Cuba, în noaptea de vineri spre sâmbătă

Referindu-se la Uraganul Andrew, care a distrus sudul Floridei în 1992, Brock Long, director al Agenţiei americane de gestionare a situaţiilor de urgenţă (FEMA), a explicat: "Era un uragan de categoria 5 dar foarte, foarte mic, compact, în comparaţie cu ceea ce vedem că se întâmplă în cazul uraganului Irma".

Furtuna a provocat alunecări de teren în Arhipelagul Camaguey. Insulele Bahamas au fost însă scutite de prezenţa puternicului uragan.

O avertizare de uragan a fost emisă pentru provinciile Camaguey, Ciego de Avila, Sancti Spiritus, Villa Clara şi Matanzas. Unele comunităţi au rămas fără energie electrică, comunicarea între oraşe devenind din ce în ce mai dificilă.

Trump avertizează populaţia din Florida: Irma este o furtună cu un potenţial distructiv absolut nemaivăzut/ Agenţia federală pentru Situaţii de Urgenţă: Uraganul va devasta sud-estul Statelor Unite

Uraganul Irma, de categoria 5, cea mai ridicată pe scara Saffir–Simpson, a produs rafale de vânt de până la 295 km/h, devastând mai multe insule din Marea Caraibilor şi cauzând peste 20 de decese.

Între timp, meteorologii au ajustat parcursul potenţial al uraganului, cu impact mai mare spre coasta de vest a Floridei, departe de zona metropolitană Miami - unde locuiesc 6 milioane de oameni -, ceea ce înseamnă "o furtună mai puţin letală şi mai puţin costisitoare", a declarat cercetătorul Brian McNoldy, de la Universitatea din Miami.

Uraganul Irma este aşteptat să lovească Florida duminică dimineaţa. Peste un sfert din populaţia statului a primit ordin de evacuare, iar alte 540.000 de persoane trebuie să părăsească zona de coastă a statului Georgia.

Autorităţile au deschis sute de adăposturi pentru persoanele care nu vor să plece din zonă. Mai multe hoteluri s-au umplut cu cetăţeni americani evacuaţi.

ONU estimează că până la 37 de milioane de persoane vor fi afectate de Uraganul Irma. Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat stare de urgenţă în Florida, Puerto Rico şi Insulele Virgine americane, iar autorităţile din Bahamas au decis să evacueze şase insule din sudul arhipelagului.

MAE avertizează cei 35.000 de români din Florida, asupra impactului uraganului Irma. Numerele de telefon puse la dispoziţie

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici