Urgenţă sanitară în Peru din cauza unui virus

  • Autorităţile din Peru au declarat stare de urgenţă sanitară din cauza unui virus.
  • Este vorba despre Febra Dengue care a apărut în mai multe regiuni.
  • Măsura vizează cea mai mare parte a ţării.
372 afișări
Imaginea articolului Urgenţă sanitară în Peru din cauza unui virus

Urgenţă sanitară în Peru din cauza unui virus

Autorităţile din Peru au declarat luni o urgenţă sanitară în cea mai mare parte a ţării, deoarece un val de căldură şi ploile abundente au dus la o creştere a cazurilor de febră dengue. 20 din 25 de regiuni ale ţării sunt vizate de măsură.

Numărul deceselor din naţiunea sud-americană din cauza virusului a crescut la 32 în acest an, a declarat ministrul Sănătăţii Cesar Vasquez, potrivit Reuters.

De asemenea, numărul total de cazuri a crescut la 31.300 în primele opt săptămâni ale anului, a spus Vasquez, în creştere de la 24.981 în primele şapte săptămâni.

Dengue, transmisă în mare măsură prin muşcăturile ţânţarilor infectaţi, provoacă simptome precum febră, greaţă, vărsături, oboseală şi dureri corporale.

Majoritatea cazurilor observate până acum în Peru au fost în nordul ţării, unde spitalele sunt copleşite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici