"Următorul lider al-Qaida va fi mai brutal", avertizează autorul unei cărţi despre drone militare

Înlocuitorul lui Zawahri la conducerea al-Qaida va fi mult mai agresiv pentru a concura cu ISIS la atragerea de recruţi, spune Brett Velicovich. O dronă operată de CIA în Afganistan l-a ucis pe Ayman al-Zawahri, liderul al-Qaida care l-a succedat pe Osama bin Laden. El a fost o figură cheie în planificarea atacurilor teroriste din 11 septembrie.

1465 afișări
Imaginea articolului "Următorul lider al-Qaida va fi mai brutal", avertizează autorul unei cărţi despre drone militare

Sursa Foto- FBI

Următorul lider al al-Qaida va fi probabil mult mai brutal decât predecesorii săi pentru a atrage o generaţie mai tânără de terorişti, a declarat pentru Fox News un veteran în operaţiuni speciale ale armatei şi expert în dronele militare. 

„Cred că cel care îl înlocuieşte va fi un pic mai agresiv, va încerca să obţină un pic mai multă credibilitate de la tânăra generaţie de terorişti”, a spus Brett Velicovich care a publicat cartea „Drone Warrior”. 

Generaţia mai tânără, mai militantă, consideră al-Qaida „părintele grupărilor teroriste” în comparaţie cu grupuri mai brutale, dar noi apărute,  ca Daesh/ISIS,  a declarat Velicovich, menţionând că succesorul lui Zawahri ar putea adopta tactici mai violente pentru a concura cu aceste grupuri teroriste  pentru  a atrage mai mulţi recruţi.

CIA şi-a intensificat în secret căutarea lui Zawahiri după ce talibanii au preluat controlul asupra Afganistanului, a declarat pentru The New York Times o persoană anonimă.  

„Zawahiri a fost întotdeauna cel care a scăpat”, a spus Velicovich. „Moartea lui se va răsfrânge în al-Qaida şi le va arăta că nu pot opera în întreaga lume”.

Talibanii au condamnat atacul într-o declaraţie şi au transmis că drona a lovit o locuinţă a unei familii obişnuite.

Grupul a postat pe Twitter că atacul CIA a încălcat termenii acordului de la Doha - aranjamentul care a stabilit termenii care duc la retragerea trupelor americane din Afganistan.

Dar Velicovich a spus că prezenţa lui Zawahri la Kabul indică faptul că talibanii i-au permis să opereze acolo, ceea ce încalcă acordul de la Doha.

„E clar că încă lucrează împreună, în ciuda a ceea ce au transmis”, a spus Velicovich.

El a adăugat că această lovitură transmite un mesaj puternic liderilor terorişti care cred că pot continua să opereze în Afganistan.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici