Ursula von der Leyen aşteaptă o nouă propunere de comisar din partea României, în următoarele zile

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, aşteaptă o nouă propunere de comisar din partea României în următoarele zile, în condiţiile în care Ungaria şi Franţa au desemnat deja alte persoane după respingerea candidaţilor de către Parlamentul European.

636 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen aşteaptă o nouă propunere de comisar din partea României, în următoarele zile

Ursula von der Leyen aşteaptă din partea României o nouă propunere de comisar în următoarele zile

"Îl voi invita pe candidatul francez la un interviu oficial cât mai curând, pentru a discuta detaliat", a declarat Ursula von der Leyen, conform agenţiei DPA şi ste-ului Volksstimme.de, observând că acum lipseşte doar propunerea din partea României şi că aşteaptă un nou nume în următoarele zile.

Administraţia Emmanuel Macron l-a propus pe Thierry Breton ca reprezentant în Comisia Europeană, după ce prima propunere a Parisului, Sylvie Goulard, a fost respinsă de Parlamentul European.

La rândul său, Ungaria l-a propus pe Oliver Varhelyi după respingerea lui Laszlo Trocsanyi în Parlamentul UE.

Guvernul Viorica Dăncilă l-a desemnat pe Dan Nica pentru postul de comisar european, după respingerea Rovanei Plumb de către Parlamentul UE.

Taguri:
ue,
românia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici