Uzbekistan. 23 de persoane, condamnate după moartea a 68 de copii trataţi cu sirop de tuse contaminat

Un tribunal din Uzbekistan a condamnat, luni, 23 de persoane la pedepse cu închisoarea pentru moartea a 68 de copii care au fost trataţi cu sirop de tuse contaminat.

489 afișări
Imaginea articolului Uzbekistan. 23 de persoane, condamnate după moartea a 68 de copii trataţi cu sirop de tuse contaminat

Uzbekistan. 23 de persoane, condamnate după moartea a 68 de copii trataţi cu sirop de tuse contaminat

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiană Marion Biotech. Procesul a durat şase luni, relatează Reuters.

Inculpaţii au fost găsiţi vinovaţi de evaziune fiscală, vânzare de medicamente neconforme sau contrafăcute, abuz de putere, neglijenţă, fals şi luare de mită.

Singh Raghvendra Pratar, director executiv al Quramax Medical, o companie care a vândut în Uzbekistan medicamente produse de compania indiană Marion Biotech, a primit cea mai lungă pedeapsă, 20 de ani de închisoare.

Foşti înalţi funcţionari care se ocupau de acordarea de licenţe pentru medicamentele importate au fost, de asemenea, condamnaţi la pedepse lungi.

Instanţa a decis ca despăgubiri în valoare de 80.000 de dolari să fie plătite fiecăreia dintre familiile celor 68 de copii care au murit în urma consumului de sirop.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici