Vaccinul Pfizer ajunge în Europa. Britanicii anunţă că îşi vor testa medicii

  • Primele doze din vaccinul produs de Pfizer ajung în Europa.
  • Avioanele încărcate cu doze zboară deja pe ruta Chicago-Bruxelles.
  • Din Belgia, vaccinul va fi distribuit prin ţările europene.
  • Britanicii sunt primii care îşi vor vaccina medicii şi asistentele.
347 afișări

Vaccinul împotriva Covid-19, produs de Pfizer, a început să fie adus din America în Europa.

Avioanele companiei United Airlines au început deja să zboare pe ruta Chicago-Bruxelles, asta pentru că principalele laboratoare care dezvoltă vaccinul sunt în Belgia şi Germania. 

Şi cum dozele de vaccin trebuie ţinute la -75 de grade, compania aeriană a primit acceptul de a transporta de cinci ori mai multă gheaţă decât limita admisă.

Britanicii sunt primii care anunţă că vor folosi vaccinul dezvoltat de americanii de la Pfizer, în colaborare cu nemţii de la BioNTech. Aşteaptă primele doze pe 7 decembrie, asta şi după ce vaccinul va fi omologat şi aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Cum dozele pot fi mutate de un număr limitat de ori, acestea nu vor ajunge direct la comunitate. Prioritate la vaccinare vor avea medicii şi asistentele medicale. Vor urma bătrânii din cămine şi personalul angajat acolo. 

Vaccinul produs de Pfizer ar avea o eficienţă de 95%, iar specialiştii britanici îşi asigură cetăţenii că vaccinul este sigur. 

„Ceea ce pot spune este că nimic, dar nimic din ceea nu este complet necesar nu intră în compoziţia vaccinului. Există o adevărată cultură de minimalizare în industria vaccinării, pui doar ceea ce e necesar pentru a obţine efectele de care ai nevoie”, explică Jonathan Van-Tam, epidemiolog britanic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici