Văduva lui David Haines, decapitat de gruparea Stat Islamic: Nu mi-e frică de aceşti laşi

Văduva lucrătorului umanitar britanic David Haines, decapitat în septembrie de gruparea Stat Islamic (SI), a declarat, într-un interviu pentru Sky News difuzat duminică, că cei care i-au ucis soţul sunt "laşi" şi că nu îi este "frică" de ei, relatează AFP.

332 afișări
Imaginea articolului Văduva lui David Haines, decapitat de gruparea Stat Islamic: Nu mi-e frică de aceşti laşi

Văduva lui David Haines, decapitat de gruparea Stat Islamic: "Nu mi-e frică" de aceşti "laşi"

"Ei se cred curajoşi, dar acesta nu este curaj. Est un act de laşitate să decapitezi pe cineva care are mâinile legate la spate şi stă în genunchi", a declarat plângând Dragana Haines într-un interviu acordat de la domiciliul său din Sisak, Croaţia, primul de la moartea soţului său.

Gruparea Stat Islamic a revendicat la 14 septembrie decapitarea lui David Haines într-un mesaj video care prezintă asasinarea sa. Alţi trei ostatici occidentali au fost decapitaţi de SI: doi jurnalişti americani, James Foley şi Steven Sotloff, şi un voluntar britanic care lucra pentru o asociaţie umanitară, Alan Henning.

"Eşti un laş dacă decapitezi pe cineva lipsit de apărare. Nu eşti om. Nu poţi fi decât un monstru pentru a face aşa ceva", a adăugat ea.

"Nu-i putem lăsa să ne înspăimânte. Ei au luat o parte din viaţa mea, (...) dar nu mi-e frică de ei", a continuat ea.

Văduva scoţianului de 44 de ani şi-a amintit de lunile în care soţul ei era deţinut ostatic de gruparea jihadistă.

"Fiecare zi era o provocare", a declarat ea.

Ea mărturiseşte că nu a ştiut cum să o anunţe pe fetiţa sa de patru ani, Athea, că tatăl ei a decedat. "Am încercat să o fac să înţeleagă că tata nu se va mai întoarce", a spus ea.

De asemenea, Dragana Haines a afirmat că a văzut doar o parte din înregistrarea video difuzată de gruparea SI.

"L-am văzut în înregistrarea video. Am văzut doar partea în care el vorbea. Nu am avut niciodată suficientă putere pentru a urmări restul. Nu vreau să văd", a spus ea.

"David a dat un sens vieţii mele" şi "acum Athea este motivul meu de a trăi. David voia ca eu să fiu puternică pentru fiica noastră", a conchis văduva lucrătorului umanitar britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici