Văduva lui Ted Kennedy ar putea să-i succeadă în Senat

Doi senatori americani, care erau apropiaţi ai lui Ted Kennedy, unul democrat, iar celălalt republican, au sugerat duminică faptul că văduva acestuia, Vicki, ar putea să ocupe locul lăsat vacant în Senat, în urma morţii lui.

46 afișări
Imaginea articolului Văduva lui Ted Kennedy ar putea să-i succeadă în Senat

Fostul senator Ted Kennedy, împreună cu soţia sa Vicki (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Orice ar hotărî Vicki să facă, eu sunt de partea ei", a declarat senatorul democrat Chris Dodd, pentru CNN.

El a spus că Vicki Kennedy, în vârstă de 55 de ani, a declarat că nu este interesată de mandatul soţului ei, mort marţi, în urma unei tumori la creier, la vârsta de 77 de ani. Dar "ea şi-ar putea schimba părerea, iar dacă o va face, sunt pentru. Va fi formidabilă", a declarat Dodd, despre care se afirmă, de asemenea, că ar putea să îi succeadă lui Kennedy la conducerea Comisiei pentru Sănătate a Senatului.

Dodd a insistat, de asemenea, asupra "talentului şi capacităţilor" văduvei lui Edward Kennedy, adăugând că electorii din Massachusetts (nord-est), al căror senator ales este, ar vedea cu ochi buni o asemenea iniţiativă.

"Ar putea să ne fie utilă în Senat", a continuat acesta, fiind de părere că Vicki ar trebui să discute cu familia şi mai ales cu copiii săi, înainte de a lua o hotărâre.

Senatorul republican Orrin Hatch, care, în pofida faptului că face parte din tabăra politică adversă celei din care făcea parte Ted Kennedy, era unul dintre prietenii apropiaţi ai acestuia, este de aceeaşi părere. Candidatura lui Vicki Kennedy, care era căsătorită cu Ted de 17 ani, "ar trebui să fie luată în calcul", a declarat el pentru CNN.

Hatch a salutat în aceasta "o juristă foarte strălucită" şi "o persoană solidă". "Este sigur că a făcut diferenţa în viaţa lui Ted, pot să vă asigur. Şi am cel mai mare repect pentru ea", a adăugat el.

Ted Kennedy, care era unul dintre veteranii Congresului, unde reprezenta statul Massachusetts de 47 de ani, a fost înmormântat sâmbătă la cimitirul naţional din Arlington alături de fraţii săi, fostul preşedinte John Kennedy, asasinat în 1963, şi fostul secretar al Justiţiei Robert Kennedy, asasinat în 1968.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici