Val de atacuri pe scară largă asupra Kievului şi a întregii Ucraine

Rusia a lansat un val de atacuri pe scară largă asupra Kievului şi a întregii Ucraine, provocând răniţi şi pagube, au declarat oficialii luni, în timp ce Moscova se pregăteşte pentru sărbătoarea de Ziua Victoriei, care marchează aniversarea înfrângerii Germaniei naziste.

5083 afișări
Imaginea articolului Val de atacuri pe scară largă asupra Kievului şi a întregii Ucraine

Val de atacuri pe scară largă asupra Kievului şi a întregii Ucraine

Cel puţin cinci persoane au fost rănite din cauza atacurilor ruseşti asupra Kievului, au declarat oficialii ucraineni. Rachete ruseşti au incendiat un depozit de produse alimentare în oraşul Odesa de la Marea Neagră şi au fost raportate explozii în alte câteva regiuni ucrainene.

Noile atacuri au loc în timp ce Moscova se pregăteşte pentru parada de Ziua Victoriei de marţi, o aniversare-cheie pentru preşedintele Vladimir Putin, care a evocat spiritul armatei sovietice care a învins forţele germane naziste pentru a declara că Rusia va învinge o Ucraină presupusă a fi în „ghearele unei noi încarnări a nazismului”, conform Reuters.

Rusia a intensificat bombardamentele asupra Bahmut în speranţa de a-l cuceri până marţi, a declarat cel mai important general ucrainean responsabil cu apărarea oraşului asediat, după ce grupul de mercenari Wagner al Rusiei părea să renunţe la planurile de retragere din oraş.

Trei persoane au fost rănite în explozii în cartierul Solomyanskyi din Kiev şi alte două au fost rănite când resturi de drone au căzut în cartierul Sviatoshyn, ambele la vest de centrul capitalei, a declarat primarul Vitali Klitschko pe Telegram.

Administraţia militară de la Kiev a precizat că resturi de drone au căzut pe o pistă a aeroportului Zhuliany, unul dintre cele două aeroporturi de pasageri din capitala ucraineană, fără a provoca incendii.

De asemenea, aceasta a precizat că, în districtul central Shevchenkivskyi din Kiev, resturi de dronă par să fi lovit o clădire cu două etaje, provocând pagube. Nu sunt deocamdată informaţii despre posibile victime.

Martorii Reuters au declarat că au auzit numeroase explozii în Kiev, iar oficialii locali spun că sistemele de apărare aeriană au respins atacurile.

Serhiy Bratchuk, purtător de cuvânt al administraţiei militare din Odesa, a postat pe canalul său Telegram fotografii cu o structură mare complet cuprinsă de flăcări, în ceea ce a spus că a fost un atac rusesc asupra unui depozit de produse alimentare, printre altele.

După ce alertele de raid aerian au răsunat timp de ore întregi peste aproximativ două treimi din Ucraina, au existat, de asemenea, rapoarte mediatice privind explozii în regiunea sudică Herson şi în regiunea Zaporojie din sud-est.

Vladimir Rogov, un oficial local instalat de Rusia în Zaporojie, a declarat că forţele ruse au lovit un depozit şi o poziţie a trupelor ucrainene în Orikhiv, un mic oraş din regiune. Reuters nu a reuşit să verifice în mod independent acest anunţ.

Separat, forţele ruseşti au bombardat duminică opt locaţii din regiunea Sumî din nord-estul Ucrainei, a declarat administraţia militară regională într-o postare pe Facebook.

În ultimele două săptămâni, atacurile s-au intensificat şi asupra ţintelor deţinute de Rusia, în special în Crimeea. Ucraina, fără a confirma vreun rol în aceste atacuri, spune că distrugerea infrastructurii inamice este o pregătire pentru atacul său terestru mult aşteptat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici