Val de căldură extremă în nordul Chinei. Beijingul, sub alertă roşie

Beijingul şi unele zone din nordul Chinei se confruntă cu temperaturi record, iar autorităţile îndeamnă oamenii să îşi limiteze timpul petrecut în aer liber.

712 afișări
Imaginea articolului Val de căldură extremă în nordul Chinei. Beijingul, sub alertă roşie

Val de căldură extremă în nordul Chinei. Beijingul, sub alertă roşie

Observatorul Nanjiao din sudul Beijingului a înregistrat sâmbătă, pentru prima dată, temperaturi de peste 40 de grade Celsius pentru a treia zi consecutiv, potrivit ziarului Beijing Daily, care citează biroul naţional de meteorologie.

De asemenea, temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius în ultimele zile în provincia vecină Hebei şi în oraşul portuar Tianjin, ceea ce a determinat autorităţile să emită alerte roşii pentru vreme extremă.
 
În sistemul chinez de alertă meteo pe patru niveluri, culoarea roşie indică cele mai severe condiţii, relatează The Guardian
 
Beijingul a cunoscut joi a doua cea mai călduroasă zi din istorie, cu temperaturi de 41,1°C. A fost, de asemenea, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în capitala Chinei în luna iunie.
 
Cea mai ridicată temperatură din toate timpurile de la începutul înregistrărilor moderne a fost înregistrată la 24 iulie 1999, la Beijing, cu 41,9C.
 
Meteorologii chinezi spun că actualul val de căldură a fost cauzat de masele de aer cald asociate cu crestele de înaltă presiune din atmosferă, la care se adaugă acoperirea subţire de nori şi orele lungi de lumină din jurul solstiţiului de vară.
 
Alte ţări din Asia s-au confruntat cu valuri de căldură mortale în ultimele săptămâni, despre care oamenii de ştiinţă spun că sunt agravate de creşterea temperaturilor globale, cauzată parţial de arderea combustibililor fosili.
 
În China, valul de căldură a coincis cu o sărbătoare publică de trei zile, Festivalul bărcilor-dragon, dedicat mâncării găluştelor de orez şi curselor de bărci propulsate de echipe de vâslaşi.
 
Autorităţile din Beijing au îndemnat locuitorii să evite să facă exerciţii fizice în aer liber pentru perioade lungi de timp şi să ia măsuri pentru a se proteja de soare.
 
Se aşteaptă ca temperaturile din capitală să scadă până la aproximativ 34C luni, înainte de a creşte din nou la sfârşitul săptămânii viitoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici