Val de caniculă extremă în Australia, temperatura în timpul nopţii atingând chiar şi 35 de grade în sud-est

Un val de caniculă extremă a cuprins Australia în ultimele zile, cauzând incendii de vegetaţie şi numeroase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în condiţiile în care temperatura medie naţională a ajuns la 40 de grade, cele mai afectate fiind zonele din sudul ţării, informează postul BBC.

693 afișări
Imaginea articolului Val de caniculă extremă în Australia, temperatura în timpul nopţii atingând chiar şi 35 de grade în sud-est

Val de caniculă extremă în Australia, temperatura în timpul nopţii atingând chiar şi 35 de grade în sud-est

În localitatea Noona din statul australian New South Wales s-a înregistrat temperatura record de 35,9 grade în cursul unei nopţi, aceasta fiind cea mai ridicată temperatură minimă înregistrată vreodată în Australia, a anunţat Biroul de Meteorologie din această ţară.

În mai multe zone s-au înregistrat vineri temperaturi de peste 42 de grade, au declarat meteorologii australieni.

Canicula a afectat cea mai mare parte din statul New South Wales, dar şi zone din Queensland, South Australia, Victoria şi Northern Territory.

"Valul actual de caniculă se situează alături de cel din ianuarie 2013 ca fiind cel mai extins şi prelungit val de caniculă înregistrată în Australia", a declarat meteorologul Blair Trewin pentru BBC.

"Au existat alte valuri de caniculă notabile, dar nici unul care să afectează o zonă atât de mare a ţării", a adăugat Trewin.

În această perioadă au fost depăşite recordurile de temperatură în peste zece locuri din Australia, în special în locaţii aflate în interiorul continentului.

Printre aceste locuri se numără Tarcoola (South Australia) unde marţi s-a înregistrat o temperatură de 49 de grade şi Port Augusta (South Australia) unde mercurul în termometre a urcat până la 48.9 de grade.

Zeci de persoane au fost spitalizate din cauza caniculei, iar autorităţile din mai multe zone au recomandat populaţiei să evite să iasă afară în timpul zilei.

În mai multe zone din statele Victoria, Tasmania şi New South Wales au izbucnit incendii de vegetaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici