Valeriu Streleţ, propus premier al Moldovei în locul Maiei Sandu

Partidul Liberal-Democrat din Republica Moldova l-a propus luni după-amiază pe Valeriu Streleţ pentru funcţia de prim-ministru, renunţând la candidatura Maiei Sandu din cauza disensiunilor cu Partidul Democrat (PDM) şi Partidul Liberal (PLM).

1012 afișări
Imaginea articolului Valeriu Streleţ, propus premier al Moldovei în locul Maiei Sandu

Valeriu Streleţ, propus premier al Moldovei în locul Maiei Sandu (Imagine: Facebook)

Potrivit unor surse citate de Jurnal de Chişinău, candidatura Maiei Sandu nu a fost acceptată de PDM şi de PLM, astfel că PLDM l-a propus pentru funcţia de premier pe deputatul Valeriu Streleţ.

Maia Sandu, propusă acum câteva zile de Partidul Liberal-Democrat pentru funcţia de premier al Republicii Moldova, propusese o serie de măsuri pentru combaterea crizei economico-financiare şi ceruse un "partener de încredere" la conducerea Băncii centrale.

Săptămâna trecută, Partidul Democrat o invitase pe Maia Sandu la sediul partidului, însă aceasta nu a mers, lucru care semnala disensiuni în cadrul coaliţiei de guvernământ.

Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal din Republica Moldova au semnat săptămâna trecută un acord pentru formarea unei noi coaliţii - Alianţa pentru Integrare Europeană 3.

Actualul Guvern moldovean, susţinut în Parlament de comunişti, este condus, interimar, de Natalia Gherman, după ce premierul Chiril Gaburici şi-a anunţat demisia pe 12 iunie, pe fondul unei anchete privind presupusa falsificare a unei diplome de studii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici