Valuri spectaculoase pe coasta Portugaliei, la Nazare

  • La Nazare, în nordul Portugaliei, a început sezonul pentru surf.
  • Mii de iubitori ai valurilor uriaşe s-au adunat joi.
  • În fiecare iarnă, Nazare primeşte surferi profesionişti din întreaga lume.
1968 afișări
Imaginea articolului Valuri spectaculoase pe coasta Portugaliei, la Nazare

Valuri spectaculoase pe coasta Portugaliei, la Nazare

Dacă eşti iubitor de senzaţii tari sau te-ai urcat vreodată pe o placă de surf, sunt sigur că ştii de staţiunea Nazare din Portugalia.

Situat pe coasta Atlanticului, oraşul devine iarna destinaţia preferată a surferilor. Mai ales din 2011, când hawaiianul Garret McNamara a înfruntat un val gigant de aproape 24 de metri înălţime.

Recordul său a durat câţiva ani, iar surferii profesionişti întâmpină acum şi valuri de 30 de metri. 

Ieri, mii de iubitori de surf s-au adunat pe plaja din nordul Portugaliei pentru primele valuri uriaşe ale sezonului care abia începe. 

În Nazare are loc, anual, una dintre cele mai importante competiţii de surf din lume. Valuri asemănătoare mai găseşti în Tahiti, Hawaii sau nordul Californiei. 

„Mă simt în siguranţă, desigur, sunt o mulţime de oameni, dar este în regulă, oamenii sunt drăguţi, dacă spui, te rog, stai departe, stau departe. Sunt complet în siguranţă în această ţară”, spune Madeleine Algotsson, o turistă aflată în zonă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici