Vapor rusesc de croazieră, blocat într-un port canadian

Un vapor rusesc care efectua croaziere pentru o agenţie canadiană a fost blocat într-un port canadian la cererea acesteia din urmă, care reclamă o datorie de 250.000 de dolari, a anunţat vineri ambasada rusă la Ottawa.

53 afișări
Imaginea articolului Vapor rusesc de croazieră, blocat într-un port canadian

Vapor rusesc de croazieră, blocat într-un port canadian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipajul format din 51 de persoane al "Lyubov Orlova", proprietatea unei companii înregistrate în Malta şi blocat din 25 septembrie la San Juan de Terranova, include 49 de cetăţeni ruşi, între care căpitanul, şi doi ucraineni. Ambasada se ocupă în principal de situaţia lor şi nu de conflictul între armator şi partenerul canadian, care face obiectul unei proceduri judiciare în Canada, a declarat un diplomat rus, Igor Guirenko.

În prezent, "marinarilor nu le lipsesc nici hrana, nici apa şi nici rezervele de carburant pentru asigurarea încălzirii", a precizat Guirenko prin telefon. Un funcţionar al consulatului rus la Ottawa se află în zonă, iar un consul onorific urmăreşte îndeaproape situaţia echipajului şi rămâne în contact cu acesta.

Agenţia din Toronto, Cruise North Expeditions, nu a putut fi contactată vineri pentru a oferi versiunea sa asupra conflictului.

Ambasada rusă a adresat joi o notă Ministerului canadian al Afacerilor Externe pentru a cere informaţii complete asupra situaţiei legale a vaporului.

Acesta din urmă a aparţinut multă vreme unei companii din Extremul Orient rus, înainte de a-şi schimba proprietarul, în urmă cu aproximativ cinci ani. Este vorba în prezent de un vapor maltez, dar potrivit presei ruse, acesta navighează sub pavilionul insulelor Cook, iar propietarul ar fi un cetăţean al Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici