Vapori au reapărut deasupra reactorului 3 al centralei Fukushima, dintr-un motiv necunoscut

Vapori au fost observaţi vineri dimineaţa, dintr-un motiv necunoscut, deasupra reactorului 3 al centralei Fukushima, a cărei clădire a fost spartă în martie 2011 de o explozie de hidrogen, a anunţat marţi compania Tokyo Electric Power (TEPCO).

276 afișări
Imaginea articolului Vapori au reapărut deasupra reactorului 3 al centralei Fukushima, dintr-un motiv necunoscut

Vapori au reapărut deasupra reactorului 3 al centralei Fukushima, dintr-un motiv necunoscut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vapori au fost observaţi la 18 iulie, după care au dispărut, însă au reapărut de mai multe ori până la 7 august, dată de la care nu au mai fost văzuţi.

Însă ei au fost observaţi din nou, vineri dimineaţa, la ora locală 08.00 (02.00, ora României), cu ajutorul unei camere, a precizat compania care administrează complexul atomic afectat de tsunami la 11 martie 2011.

Răcirea bazinului de dezactivare, stropirea reactorului şi introducerea azotului continuă în mod normal, a dat asigurări TEPCO într-un e-mail.

Gradul de radioactivitate din zonă nu a înregistrat modificări.

În pofida unor afirmaţii ale premierului japonez Shinzo Abe potrivit cărora "situaţia este sub control", diverse incidente, mai mult sau mai puţin explicabile, se produc frecvent în complexul avariat de la Fukushima.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici