Vârful poluării din India: New Delhi s-a trezit acoperit de un nor de smog

Indicele de calitate a aerului (AQI) a depăşit 400 de puncte pe o scară de până la 500.

181 afișări
Imaginea articolului Vârful poluării din India: New Delhi s-a trezit acoperit de un nor de smog

Vârful poluării din India: New Delhi s-a trezit acoperit de un nor de smog

Capitala Indiei New Delhi s-a trezit în această dimineaţă acoperită de un nor de smog, compus dintr-un amestec de emisii poluante care au atins un nou record. Autorităţile locale au îndemnat locuitorii să oprească lucrările din construcţie, să folosească transportul public şi să împartă maşinile.

Indicele de calitate a aerului (AQI) a depăşit 400 de puncte pe o scară care ajunge la 500, atingând un nivel de poluare definit ca „grav” care poate dăuna şi persoanelor sănătoase, dar mai ales a persoanelor care au deja patologii respiratorii.

Concentraţia de particule PM 2,5 în aer a ajuns la 278 de micrograme pe metru cub în sudul oraşului; recomandarea OMS prevede o expunere zilnică maximă mai mică de 15 micrograme pe metru cub de aer de praf fin.

Aerul toxic, cocktail de emisii

PM 25 sunt cele mai periculoase emisii pentru oameni, deoarece pot traversa bariera pulmonară şi pot intra în sistemul sanguin datorită dimensiunilor sale mici. Deteriorarea alarmantă a calităţii aerului din Delhi este obişnuită în această perioadă a anului, când coincid mai mulţi factori, precum debutul iernii şi scăderea vântului care împiedică dispersarea poluanţilor.

Aerul toxic este un cocktail de emisii de vehicule, praf de construcţie, particule din arderea miriştilor din zonele agricole şi arderea constantă a deşeurilor solide în acest oraş de 20 de milioane de locuitori.

Centrul Indian pentru Ştiinţă şi Mediu (CSE), într-un document publicat săptămâna aceasta, a evidenţiat că maşinile sunt unul dintre principalii poluanţi din Delhi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici