Vărul unuia din autorii atacului de la o biserică din Franţa, arestat pentru complicitate

Vărul unuia din autorii atacului comis la biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, în nordul Franţei, a fost arestat pentru "asociere cu un terorist cu scopul de a vătăma alte persoane," au anunţat autorităţile franceze, potrivit site-ului cotidianului The New York Times.

516 afișări
Imaginea articolului Vărul unuia din autorii atacului de la o biserică din Franţa, arestat pentru complicitate

Vărul unuia din autorii atacului de la o biserică din Franţa, arestat pentru complicitate

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, indentificat drept Farid K, vărul lui Abdel Malik Petitjean, unul din autorii atacului de la o biserică din nordul Franţei, a fost arestat duminică.

Potrivit procuraturii, acesta "cunoştea foarte bine, dacă nu chiar şi locul şi ziua precisă, planurile iminente al vărului său de comitere a unor acţiuni violente."

Autorităţile franceze au anunţat şi arestarea, tot duminică, a unui alt cunoscut al lui Petitjean, un tânăr identificat drept Jean-Philippe Steven J, care ar fi încercat să ajungă în Siria în luna iunie, împreună cu atacatorul mai sus menţionat.

Doi terorişti au descins marţi într-o biserică din orăşelul francez Saint-Etienne-du-Rouvray, luând ostatici un preot, două călugăriţe şi alţi doi credincioşi. Preotul a fost omorât de terorişti, iar alţi trei ostatici au fost răniţi, unul fiind în stare gravă. Cei doi terorişti au fost împuşcaţi mortal de forţele speciale. Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

În semn de solidaritate, sute de membri ai comunităţii musulmane din Franţa au participat duminică la slujbe în bisericile de pe tot cuprinsul ţării, la cinci zile după ce doi tineri de religie musulmană au tăiat gâtul unui preot într-o biserică din regiunea Normandia, notează BBC News online.

"Toţi suntem catolici francezi" a declarat Anouar Kbibech, şeful organizaţiei musulmane CFCM, îndemnând musulmanii să dea dovadă de "soldidaritate şi compasiune" în urma tragicului eveniment.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici