Un apropiat al unuia dintre autorii atentatului de la o biserica din Franţa, arestat înainte de atac

Un apropiat al unuia dintre cei doi tineri care au comis un atac într-o biserică din nordul Franţei a fost arestat la Geneva şi predat autorităţilor din Franţa, cu câteva zile înainte producerea atacului, scrie presa franceză şi elveţiană, potrivit BBC News online.

1839 afișări
Imaginea articolului Un apropiat al unuia dintre autorii atentatului de la o biserica din Franţa, arestat înainte de atac

Un apropiat al unuia dintre autorii atentatului de la o biserica din Franţa, arestat înainte de atac

Un tânăr, în vârstă de 17 de ani, a fost arestat la Geneva, la începutul acestei luni şi predat autorităţilor franceze.

Acesta ar fi încercat să călătorească anul trecut în Siria, împreună cu Adel Kermiche, unul dintre autorii atentatului de la o biserica din nordul Franţei, soldat cu moartea unui ostatic şi rănirea gravă a altuia, iar teroriştii au fost împuşcaţi mortal de forţele speciale. Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Cei doi ar fi încercat să ajungă în Siria, însă au fost întorşi din drum în Turcia.

Potrivit unei surse citate de agenţia de ştiri AFP, "nimic nu sugerează că (tânărul) a fost în vreun fel implicat" în atacul efectuat într-o biserică din Franţa pe 26 iulie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici