Video Luare de ostatici la o biserică din Franţa / Preotul luat ostatic şi atacatorii au decedat, un alt ostatic a fost rănit / Atacul, revendicat de Stat Islamic - FOTO/VIDEO

O luare de ostatici a avut loc la o biserica din comuna franceză Saint-Etienne-du-Rouvray în urma căreia preotul a fost ucis, informează Le Figaro online. O altă persoană a fost rănită, au anunţat autorităţile franceze. Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atacul comis în Franţa. UPDATE 18:50 Militant islamist, arestat în cazul atentatului comis la biserica din Franţa

54972 afișări

UPDATE 18:50 Militant islamist, arestat în cazul atentatului comis la biserica din Franţa

Un suspect a fost arestat în cazul atacului comis marţi în biserica din nord-vestul Franţei, anunţă autorităţile franceze, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Un suspect a fost arestat, au comunicat procurorii francezi marţi după-amiază.

UPDATE 15:28 Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atacul comis în Franţa

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul comis marţi la o biserică din Franţa, soldat cu un mort şi doi răniţi.

"Atacul a fost comis de doi soldaţi ai califatului", a transmis reţeaua teroristă într-un comunicat difuzat de agenţia Amaq.

Autorii atacului comis în biserica din Franţa afirmau că erau membri ai reţelei teroriste Stat Islamic, afirmă preşedintele Francois Hollande.

UPDATE 15:00 "Este vorba de un atac oripilant. Cei doi terorişti pretindeau că erau membri ai reţelei Daesh (Stat Islamic). Trebuie să purtăm prin toate mijloacele război împotriva reţelei Stat Islamic", a declarat Francois Hollande.

Doi terorişti au descins marţi într-o biserică din orăşelul francez Saint-Etienne-du-Rouvray, luând ostatici un preot, două călugăriţe şi alţi doi credincioşi.

Preotul a fost omorât de terorişti, iar alţi trei ostatici au fost răniţi, unul fiind în stare gravă.

Cei doi terorişti au fost împuşcaţi mortal de forţele speciale.

UPDATE 13:11 Atacatorii şi un ostatic au decedat, iar un alt ostatic a fost rănit, în cazul luării de ostatici la o biserica din comuna franceză Saint-Etienne-du-Rouvray, informează Reuters online.

Cel puţin un ostatic a decedat în urma incidentului, iar un altul a fost rănit, au anunţat autorităţile franceze. Preotul a fost ucis de către cei doi indivizi care erau înarmaţi cu arme albe.

"Doi indivizi care au asupra lor arme albe au intrat în biserică prin uşa din spate şi au luat cinci ostatici", a declarat o sursă din cadrul poliţiei, pentru Le Figaro.

Preotul, două călugăriţe şi doi credincioşi au fost luaţi ostatici. O altă călugăriţă a reuşit să fugă şi să anunţe incidentul.

Încă nu se cunoaşte motivul atacului şi nici identitatea autorilor, însă autorităţile din cadrul departamentului antiterorist al Parchetului de la Paris au deschis o anchetă în acest caz, notează Le Figaro online.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazenevue, şi preşedintele Francois Hollande se îndreaptă spre locul unde a avut loc atacul.

UPDATE 12:50 Cel puţin un ostatic a decedat în urma incidentului, iar un altul a fost rănit, au anunţat autorităţile franceze. Preotul a fost ucis de către cei doi indivizi

Atacatorii au fost neutralizaţi de poliţie, însă nu este clar dacă au fost capturaţi în viaţă.

Poliţia a anunţat că atacatorii în cazul luării de ostatici la o biserică din Franţa au fost "neutralizaţi". Nu este clar dacă există victime în urma acestui incident, relatează Reuters online.

O luare de ostatici este în curs de desfăşurare la o biserică din comuna franceză Saint-Etienne-du-Rouvray, informează Le Figaro online.

"Doi indivizi care au asupra lor arme albe au intrat în biserică prin uşa din spate şi au luat cinci ostatici", a declarat o sursă din cadrul poliţiei, pentru Le Figaro.

 

Ostaticii sunt preotul, două călugăriţe şi doi credincioşi. O altă călugăriţă a reuşit să fugă şi să anunţe incidentul.

O luare de ostatici este în curs de desfăşurare la o biserică din comuna franceză Saint-Etienne-du-Rouvray, informează Le Figaro online.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici