Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de închisoare, preţul crimei din estul Londrei

  • Discuţiile purtate la cină de trei români au degenerat, într-o seară rece de decembrie 2019.
  • Vasile Firanda l-a ucis pe Viorel Ştefan şi a vătămat o femeie.
  • Victima şi femeia vorbeau în ucraineană, detaliu care l-a enervat pe Firanda, care nu şi-a putut stăpâni furia.
1901 afișări
Imaginea articolului Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de închisoare, preţul crimei din estul Londrei

Vasile Firanda

Câţi ani de închisoare primeşte un infractor violent, dacă pledează vinovat pentru o crimă comisă în Anglia? Plus o altă culpă majoră, vătămarea corporală gravă a unei alte persoane? 10 ani de puşcărie!

I s-a întâmplat asta unui român din Anglia, Vasile Firanda, care a înjunghiat doi conaţionali la cină, în Dagenham, estul Londrei. Adus în fata instanţei pe 23 noiembrie 2020, respectivul şi-a recunoscut vinovăţia. Iar joi, Vasile Firanda, în vârstă de 61 de ani, şi-a primit sentinţa, la Curtea Coroanei din Woolwich.

Victima lui Firanda este Viorel Ştefan, în vârstă de 49 de ani. Totodată, bărbatul a fost acuzat şi de vătămarea corporală gravă a unei femei de 55 de ani.

Cina cu scandal a avut loc pe data de decembrie 2019, după cum consemnează standard.co.uk, într-o seară udată de Firanda cu o cantitate semnificativă de alcool.

În timpul unei conversaţii, victima şi femeia, români care proveneau dintr-o regiune a ţării unde se vorbeşte ucraineana, au discutat folosind limba străină. Asta l-a scos din minţi pe Firanda, care a interpretat că respectivii vorbesc urât despre el.

Enervat că nu a putut urmări conversaţia partenerilor de cină, le-a cerut celor doi să vorbească doar româneşte. A primit un refuz categoric.

În acel moment, a izbucnit cearta între Ştefan şi Firanda. În mijlocul acestui conflict, femeia a încercat să intervină, pentru a aplana scandalul, dar românul a înjunghiat-o în ceafă.

Apoi, Firanda i-a înfipt cuţitul lui Ştefan în spate, de două ori, iar victima a decedat la scurt timp. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici