Vastă operaţiune a poliţiei italiene împotriva mafiei calabreze

O vastă operaţiune împotriva mafiei calabreze, 'Ndrangheta, a condus la reţinerea a peste 300 de persoane, marţi, în mai multe regiuni din Italia, anunţă poliţia.

22 afișări
Imaginea articolului Vastă operaţiune a poliţiei italiene împotriva mafiei calabreze

Vastă operaţiune a poliţiei italiene împotriva mafiei calabreze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această operaţiune, cea mai importantă de acest tip din ultimii ani, a mobilizat 3.000 de poliţişti în Calabria, în sud, precum şi în mai multe regiuni din nordul Italiei. În cursul operaţiunii a fost arestat Domenico Oppedisano, în vârstă de 80 de ani, considerat liderul 'Ndrangheta.

Au fost arestaţi mai mulţi suspecţi pentru asociere mafiotă, deţinere şi trafic de arme, precum şi pentru extorcare de fonduri, a declarat poliţia într-un comunicat. Potrivit agenţiei ANSA, au fost confiscate bunuri, arme şi droguri în valoare de zeci de milioane de euro.

"Este vorba de cea mai importantă operaţiune efectuată în ultimii ani împotriva 'Ndrangheta", a declarat ministrul italian de Interne, Roberto Maroni.

"Arestările confirmă că nordul Italiei este adevăratul teatru de operaţiuni al 'Ndrangheta", afirmă procurorul Alberto Cisterna.

Operaţiunea intervine după o serie de crime comise în cadrul tentativei ratate a filialei din nordul ţării de a prelua conducerea organizaţiei mafiote, explică procurorul.

"Clanurile din nord şi-au dat seama că reprezentau inima financiară şi politică a organizaţiei", adaugă Cisterna, precizând că 'Ndrangheta intenţionează să îşi păstreze conducerea în Calabria (sud).

În opinia analistului Lirio Abbate, operaţiunea demonstrează că 'Ndrangheta este organizată vertical, nu orizontal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici