Vata de zahăr, interzisă în mai multe regiuni ale Indiei deoarece conţine o substanţă cancerigenă

  • Vata de zahăr a fost interzisă în mai multe regiuni ale Indiei.
  • Produsul de culoare roz, care este foarte popular printre copii, conţine o substanţă cancerigenă.
  • Testele de laborator au arătat prezenţa substanţei.
213 afișări
Imaginea articolului Vata de zahăr, interzisă în mai multe regiuni ale Indiei deoarece conţine o substanţă cancerigenă

Vata de zahăr, interzisă în mai multe regiuni ale Indiei deoarece conţine o substanţă cancerigenă

Zilele trecute, statul Tamil Nadu din sudul Indiei a pus în aplicare interdicţia, după ce testele de laborator au confirmat prezenţa substanţei Rhodamine-B în probele luate din vata de zahăr.

La începutul lunii februarie, produsul a fost interzis şi în Puducherry. În paralel, alte state indiene au început să testeze mostre din produsul dulce, potrivit BBC.

Substanţa Rhodamine-B conferă o nuanţă roz produsului consumat de copiii indieni. Substanţa mai este folosită pentru vopsirea textilelor, cosmeticelor şi a cernelurilor.

Utilizarea sa drept colorant alimentar este interzisă deja în Europa şi în California.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici