Vatican: Cardinalii au avut curajul să treacă Oceanul şi să îl aleagă pe Francisc

Cardinalii, care au ales miercuri pentru prima dată în persoana lui Francisc primul papă de pe un alt continent decât Europa, "au avut curajul de a trece Oceanul şi de a extinde perspectiva Bisericii", a declarat miercuri seara purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun.

701 afișări
Imaginea articolului Vatican: Cardinalii au avut curajul să treacă Oceanul şi să îl aleagă pe Francisc

Sfântul Scaun: Cardinalii au avut curajul să treacă Oceanul şi să îl aleagă pe Francisc I (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul unei întâlniri cu presa, părintele Federico Lombardi a salutat astfel "mărturia de mare simplitate" şi "acceptarea unui serviciu adus" Bisericii pe care noul Papă le-a manifestat în prima sa declaraţie în faţa credincioşilor.

"El a făcut un gest frumos cerând binecuvântarea lor şi s-a înclinat" în faţa lor, iar această atitudine machează o "continuitate a lui Benedict al XVI-lea", a declarat el.

Noul Papă este argentinianul Jorge Mario Bergoglio, care se va numi Papa Francisc. Cardinalul Jorge Mario Bergoglio are 76 de ani şi este de origine argentiniană.

Din 1998, Jorge Mario Bergoglio a fost Arhiepiscop de Buenos Aires, fiind numit cardinal în 2001.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici