Vaticanul, îngrijorat cu privire la măsurile luate de preşedintele SUA împotriva imigraţiei

Vaticanul a anunţat, miercuri, că este îngrijorat cu privire la măsurile luate de preşedintele SUA, Donald Trump, împotriva imigraţiei, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

366 afișări
Imaginea articolului Vaticanul, îngrijorat cu privire la măsurile luate de preşedintele SUA împotriva imigraţiei

Vaticanul, îngrijorat cu privire la măsurile luate de preşedintele SUA împotriva imigraţiei

"Cu siguranţă există o îngrijorare deoarece suntem mesagerii unei alte culturi, aceea a deschiderii", a declarat secretarul de Stat adjunct al Vaticanului, arhiepiscopul Angelo Becciu, pentru un post italian de televiziune cu profil religios, răspunzând la o întrebare despre ordinul executiv al lui Trump.

Becciu, care ocupă locul al treilea în ierarhia Vaticanului, a fost întrebat despre ordinul executiv antiimgraţie semnat de Trump precum şi despre promisiunea lui de a construi un zid la graniţa Statelor Unite cu Mexicul.

"Papa Francisc, de fapt, insistă asupra capacităţii de a-i integra pe cei care ajung în societăţile şi culturile noastre", a declarat el pentru TV2000.

Unii lideri catolici din Statele Unite au criticat ordinul executiv al lui Trump. Cardinalul Blase Cupich din Chicago a declarat in weekend căO decizie luată în zorii unei zile care a urmat unei seri şi nopţi negre pentru România şi pentru noi toţişi că documentul este în contradicţie cu valorile catolice şi americane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici