Vecinii lui Josef Fritzl declară că soţia acestuia nu părea genul de femeie "supusă"

Soţia lui Josef Fritzl, care potrivit primelor elemente ale anchetei nu ştia despre acţiunile soţului ei, tatăl care şi-a sechestrat şi violat fiica timp de 24 de ani, nu părea să fie "o femeie supusă", au declarat vecinii cuplului.

40 afișări
Imaginea articolului Vecinii lui Josef Fritzl declară că soţia acestuia nu părea genul de femeie "supusă"

Josef Fritzl (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu părea sfioasă deloc. Dimpotrivă, se comporta ca orice om, nu puteai bănui nimic", a explicat o vecină, subliniind că nu o cunoştea în mod special pe Rosemarie, soţia suspectului. "Ne spuneam bună ziua şi la revedere, ninge sau plouă. Nu ne-am spus niciodată mai mult de atât", a declarat aceasta, descriind-o ca pe o femeie "foarte simpatică şi drăguţă".

"Era întotdeauna amabilă, deşi puţin stresată din cauza copiilor şi a activităţii lor. Se ducea întotdeauna undeva, pentru a face cumpărături sau alte lucruri", a declarat Gunther Pramreiter, vecin cu Fritzl.

"Este totodată de neconceput că aceasta nu ştia nimic, că nu a observat nimic" în toţi aceşti ani, a apreciat acesta.

Rosemarie, în vârstă de 69 de ani, şi soţul ei sunt părinţii a şapte copii pe care i-au crescut împreună şi care sunt adulţi acum.

Ei au obţinut apoi custodia a trei copii rezultaţi din incestul care, potrivit lui Josef Fritzl, au fost abandonaţi de mama lor, Elisabeth în curtea "bunicilor" însoţiţi de o scrisoare din partea mamei lor, în realitate sechestrată în beciul casei.

Potrivit poliţiei, nu există dovezi că Rosemarie ar fi fost la curent cu viaţa dublă a soţului său.

Elisabeth a apărat-o pe mama sa, potrivit declaraţiilor acesteia în faţa poliţiei, publicate în revista Der Spiegel.

Poliţia, care i-a interogat şi pe cei şase fraţi şi surori ai lui Elisabeth, a afirmat că aceştia l-au descris cu toţii pe tatăl lor drept "autoritar şi tiranic".

Şeful anchetatorilor, Franz Polzer, a declarat luni că este vorba despre "un actor solitar foarte activ" şi că în acest stadiu al anchetei este exclusă orice complicitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici