Venezuela a confiscat trei nave uşoare de luptă columbiene la câteva zile după „invazia” eşuată

  • Venezuela acuză Statele Unite şi Columbia de complot împotriva preşedintelui Nicolas Maduro
  • Militarii venezueleni au descoperit trei nave abandonate pe râul Orinoco
  • Navele au ajuns pe cursul râului din cauza curenţilor puternici
766 afișări
Imaginea articolului Venezuela a confiscat trei nave uşoare de luptă columbiene la câteva zile după „invazia” eşuată

Sursa foto: profimedia

Armata din Venezuela a confiscat trei nave uşoare de luptă columbiene abandonate pe care soldaţii le-au descoperit în timp ce patrulau râul Orinoco sâmbătă, la câteva zile distanţă după ce guvernul şi-a acuzat vecinul de complot. Ministerul apărării a declarat că navele sunt echipate cu mitraliere şi muniţie, dar fără echipaj. Ele au fost descoperite în urma unei operaţiuni purtate la nivel naţional pentru a garanta libertatea şi suveranitatea Venezuelei.

Potrivit unei anchete preliminare, navele au fost târâte de curenţii fluviali puternici, conform unui comunicat emis de marina columbiană. Aceştia au declarat că vor coopera cu omologii lor din Venezuela pentru a recupera ambarcaţiunile. Într-o emisiune televizată, preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a declarat că militarii vor returna navele dacă guvernul columbian va face o cerere oficială în această privinţă.

Venezuela va înainta o plângere oficială către Naţiunile Unite contra Columbiei şi Statelor Unite, pe care le acuză de încălcarea dreptului internaţional pentru tentativa eşuată de invazie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici